SEO teksten schrijven

SEO teksten schrijven om de basis te leggen voor de SEO van jouw website? Dan ben je bij Novabrand aan het juiste adres. Novabrand is een fullservice online marketing bureau waar wij dagelijks bedrijven helpen beter vindbaar te worden in zoekmachines, voornamelijk Google. Dit doen wij onder andere door SEO teksten schrijven. Het schrijven van een SEO tekst is de basis van vindbaar worden in zoekmachines. Natuurlijk zijn de teksten slechts de basis en is er vaak meer voor nodig om #1 posities in Google te bemachtigen. Ben jij nog op zoek naar een SEO specialist? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte aan of plan een GRATIS adviesgesprek in.

Stappenplan SEO teksten schrijven

Wanneer jij een SEO tekst wilt gaan schrijven is het belangrijk om je te houden aan een stappenplan. Wanneer je direct aan de slag gaat zonder erbij na te denken, bestaat de kans dat je bepaalde stappen over het hoofd ziet. Daarom hebben wij een simpel stappenplan voor jou opgesteld. De 4 stappen zijn als volgt:

Stap 1: Zoekwoorden onderzoek

Iedere branche verschilt, daarom zal een autobedrijf andere zoekwoorden gebruiken dan bijvoorbeeld een bakker. Het is belangrijk om voor jouw bedrijf de zoekwoorden te bepalen. Dit doe je aan de hand van een zoekwoorden onderzoek. Zo maak je het overzichtelijk voor jezelf en weet je precies op welke zoekwoorden je moet gaan letten. Houdt er wel rekening mee dat de moeilijkheidsgraad van zoekwoorden verschilt. Ben jij net gestart met jouw bedrijf? Dan is het verstandig om in te zetten op lange keywords, deze keywords zijn vaak minder concurrerend. 

Stap 2: Bepaal de woonplaats van jouw doelgroep

Wil jij lokaal de focus leggen of wil je het groter aanpakken en kies je voor nationaal? De woonplaats van jouw doelgroep bepalen is belangrijk. Zo is het zoekwoord ‘’bakker’’ niet relevant voor een bakker die actief is in Den Haag, maar zou het zoekwoord ‘’bakker Den Haag’’ hier beter bij passen aangezien de doelgroep in Den Haag woont. 

Stap 3: SEO teksten schrijven

Wanneer je de eerste twee stappen succesvol hebt voldaan, is het tijd om aan de slag te gaan met SEO teksten schrijven. Het is belangrijk dat de SEO tekst minstens 300 woorden lang is. Hoe langer de tekst, des te groter de kans dat jij hogerop komt in Google. Verder is het belangrijk dat de tekst goed is opgebouwd en de grammatica in orde is. 

Stap 4: Teksten plaatsen en promoten

Wanneer jij klaar bent met het schrijven van de teksten, dan kan je de teksten gaan plaatsen op jouw website. Eenmaal geplaatst kan je de tekst gaan promoten onder jouw klanten en/of volgers.

SEO teksten schrijven

SEO teksten schrijven uitbesteden?

Zoals we al eerder hebben aangegeven, zijn SEO teksten slechts de basis om vindbaar te worden in Google. Daarbij vereisen deze teksten en de website in het algemeen, maandelijkse optimalisatie. Steeds meer ondernemers kiezen dan ook voor SEO teksten schrijven uitbesteden. Vandaag de dag is iedereen online actief, de concurrentie is daarom ook fors gestegen. Schakel daarom een SEO specialist in om hogerop te komen in Google en nummer #1 posities te bemachtigen.

Contact

Heb jij vragen over SEO teksten schrijven? Of over een van onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Je kan ons telefonisch bereiken op
06-47053188 of stuur ons een mailtje naar info@novabrand.nl. Natuurlijk ben je ook altijd welkom bij ons op kantoor voor een lekker bakje thee of koffie. Adres: Diepenhorstlaan 2F, Rijswijk 2288 EW. Meer te weten komen over Novabrand? Volg ons dan op Facebook!

Stuur je aanvraag op!