Conversie optimalisatie

Heb jij voldoende verkeer op je website, maar stromen de leads of conversies niet binnen? Het is dan tijd om aan de slag te gaan met conversie optimalisatie. 

CRO Aanvraag

Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie of CRO (Conversion Rate Optimization)  is een verzamelnaam die verwijst naar de technieken die toegepast worden om het maximale resultaat uit een website of webshop te halen.

Dit heeft vooral te maken met het omzetten van een bezoeker naar een kopende klant. Het goed vindbaar zijn van je website is hierbij ook de eerste stap, zodat je verkeer genereert. De technieken die hier toegepast worden zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat de bezoeker actie gaat ondernemen.

Stel je voor je bent een eigenaar van een kleding winkel. Op jouw webshop komen er 500 bezoekers per maand. Deze bezoekers kopen 25 producten. In dit geval bedraagt jouw conversiepercentage 5%.

Dit voorbeeld is niet alleen toe te passen op webshops maar ook websites. Stel je hebt 500 bezoekers waarvan 25 een offerte invult dan bedraagt je een conversiepercentage ook 5%.

Deze voorbeelden laten zien wat conversies zijn. Wil je dat jouw conversie percentage van 5% naar bijvoorbeeld 10% toeneemt? Dan moet je gebruik maken van conversie optimalisatie.

Heb je niet alleen interesse in meer websiteverkeer maar wil je ook het meeste uit je bezoekers halen? Dan ben je bij Novabrand aan het juiste adres! Onze specialisten zullen je zo goed mogelijk te hulp schieten. Wil je met conversie optimalisatie beginnen? Neem dan gerust contact met ons op. Ook zijn wij bereikbaar via Facebook en Whatsapp!

Aantal CRO Projecten

Jaar ervaring

Meer rendement – Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie zorgt voor meer rendement van websitebezoekers. Er zijn veel manieren om voor websiteverkeer te zorgen. Zo kan je gebruik maken van SEA, SEO, social media advertenties enzovoort. Om zo je doelgroep te motiveren om voor je producten of diensten, jouw website te bezoeken. Dit is pas de eerste stap want het koopproces gaat veel verder dan dat. 

Wanneer de bezoeker eenmaal op jouw website zit wil je dat de bezoeker overgaat tot een bepaalde actie. Je kan hierbij denken aan het kopen van producten en/of diensten. Je kan hierbij denken aan het invullen van een offerte, contact op nemen met jouw bedrijf, etc.
De inzet van bijvoorbeeld  SEA, SEO, Social media advertising, kost tijd en geld. Het is daarom belangrijk dat je het meeste uit deze investeringen haalt. Om zo veel mogelijk bezoekers gemakkelijk om te zetten in in klanten of leads moet de website wel optimaal ingericht zijn.

Conversie optimalisatie tips

De website snelheid heeft veel invloed op je conversie. Je hebt het vast wel eerder meegemaakt dat je een website hebt bezocht en dat de website te traag was of dat bepaalde pagina’s helemaal niet laden. Dat kan best frustrerend zijn en dat is een van de belangrijkste redenen waarom websitebezoekers van een website wegklikken.

Uit een onderzoek wat in 2012 was onderzocht bij Amazon, bleek dat deze partij 1,6 miljard aan omzet zou verliezen als de pagina 1 seconde trager was. Deze seconde zou het bedrijf omzet kunnen kosten waar de meeste bedrijven en organisaties van dromen. Afbeeldingen en filmpjes die te veel opslag innemen verlagen de snelheid van je website en daarmee ook de conversies. Wil jij meer te weten komen over marketing? Neem dan contact met ons op!

Google analytics is een belangrijke tool die je kan gebruiken om de klant te volgen. Door te kijken welke route de klant neemt op jouw website kan je inzien waar de klant vastloopt. Haken klanten vaak af op een specifieke pagina? Dan is het verstandig deze pagina te onderzoeken en daarna te verbeteren. 

Door zo veel mogelijk betaalmethodes aan te bieden kan je beter voldoen aan de wensen van een klant. IDEAL is een betaalmiddel die vaak gebruikt wordt in Nederland. Ook is Paypal een hele goede optie. Er zijn veel mogelijkheden, bekijk welke betaalmethodes het best bij jouw doelgroep passen. Wil jij meer te weten komen over marketing? Neem dan contact met ons op!

Contact

Conversie optimalisatie is een breed begrip zoals je zelf waarschijnlijk al hebt gemerkt. Er komt veel meer kijken dan je in eerste instantie zou denken. Wij begrijpen dan ook maar al te goed als je er zelf niet helemaal uitkomt. Neem gerust contact met ons op of bezoek ons kantoor in Rijswijk. Adres: Diepenhorstlaan 2F, 2288 EW Rijswijk.

Wil jij meer te weten komen over de diensten die wij aanbieden?
Klik op een van de diensten voor meer informatie.

SEO
SEA
Social media marketing
Conversie optimalisatie
Content Creatie

Stuur je aanvraag op!