Facebook advertentie maken

Facebook advertentie maken, hoe werkt dat precies? Bij Novabrand zijn wij gespecialiseerd in online marketing. Denk aan SEO, SEA, website bouwen, webshop bouwen en niet te vergeten social media. Wij krijgen vaak de vraag hoe je het beste een facebook advertentie kan maken. Daarom vind jij in dit artikel alles wat je te weten moet komen over het maken van een facebook advertentie. Dit artikel is perfect geschikt voor beginners die hun product of dienst onder de aandacht willen brengen.

Stappenplan Facebook advertentie maken

In de afgelopen 6 jaar hebben onze marketingexperts al vele facebook advertenties mogen maken voor onze klanten. Wij weten dan ook precies wat wel en niet werkt. Wanneer jij net bent gestart met je bedrijf, is het belangrijk om de aandacht te trekken van je doelgroep. Facebook advertenties maken is dan the way to go! Hieronder hebben we een stappenplan voor je opgesteld. Volg de stappen goed en start met het maken van je eerste facebook advertentie. 

Stap 1: Bepaal de doelstelling.
Wanneer je een advertentie op Facebook gaat opstellen, heb je de keuze om te kiezen uit verschillende doelstellingen. Denk aan meer bezoekers naar je website, of meer betrokkenheid genereren.

Stap 2: Waar wil je jouw advertentie weergeven?
Facebook, Instagram en Whatsapp maken nu allemaal deel uit van Facebook. Hierdoor heb je dan ook de mogelijkheid om je gemaakte Facebook advertentie op een van deze platformen te weergeven. Je kan zelfs selecteren of je het op de tijdlijn, tussenfilmpjes door of bij verhalen van mensen wilt weergeven. 

Stap 3: Bepaal je budget.
Het is belangrijk om een maandelijks budget vrij te stellen voor het maken van Facebook advertenties. Vervolgens deel je dit budget door 30 dagen. Deze uitkomst is het bedrag wat je dagelijks wilt besteden aan een gemaakte Facebook advertentie. Dubbel check altijd je dagelijkse budget! je wilt natuurlijk niet dat er opeens een fors bedrag van je rekening wordt afgeschreven.

Stap 4: Kies je indeling.
Om de aandacht van je doelgroep te trekken, is het belangrijk om te bepalen of jij met foto’s en/of video’s gaat werken. Bepaal dus de indeling van jouw ontworpen Facebook add.

Stap 5: De Facebook advertentie publiceren.
Heb je alle stappen doorlopen? Zorg er dan nog even voor dat je alles controleert. Staat alles goed? Dan kan jij je Facebook advertentie publiceren.

Facebook advertentie maken

Veel voorkomende fout bij Facebook advertentie maken

Ondernemers gaan in het begin zelf aan de slag met Facebook advertenties maken. Facebook is natuurlijk niet dom en die maakt daar slim gebruik van door het aanbieden van de welbekende ‘’promoot knop’’. Door gebruik te maken van de promoot knop kan jij een advertentie binnen 2 minuten opstellen. Echter is dit verspilling van je marketingbudget, aangezien je heel beperkt bent in het bepalen van de mogelijkheden. 

Moeite bij het maken van een Facebook advertentie?

Heb jij moeite bij het maken van een Facebook advertentie of wil jij dat het in een keer goed opgepakt wordt? Laat je Facebook advertentie maken door onze social media marketing experts. Door de jaren heen hebben wij honderden bedrijven geholpen bij het instellen van de social media kanalen en ervoor gezorgd dat de advertenties winstgevend zijn. Dit doen wij aan de hand van marketingstrategieën. Wil jij hier meer over te weten komen? Stuur ons dan gerust een Whatsapp bericht.

Contact

Meer te weten komen over dit onderwerp? Of heb jij vragen over een van onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op of plan een GRATIS adviesgesprek in. Je kunt ons ook altijd berichten via Facebook of Whatsapp. Wil je liever langskomen bij ons op kantoor? Dan ben je altijd welkom. Adres: Diepenhorstlaan 2F Rijswijk, 2288 EW. De koffie en thee staan klaar!

Stuur je aanvraag op!