Digitale marketing

Digitale marketing inzetten? Tegenwoordig brengen we veel meer van onze tijd online door vergeleken met 10 of 20 jaar geleden, in die 10 tot 20 jaar is er een hele hoop veranderd. Doordat we makkelijk ongelimiteerd toegang hebben tot informatie waarmee we aankopen kunnen doen, omdat het internet de laatste paar jaren enorm is gegroeid en veranderd, zijn als gevolg veel marketingmethoden minder effectief geworden vergeleken met een aantal jaar geleden.

Digitale marketing is kort gezegd het verbinden met jouw doelgroep door het inzetten van online kanalen. Dat houdt in dat je jouw doelgroep moet ontmoeten waar ze de meeste tijd doorbrengen, namelijk het internet. Dit is waar digitale marketing om de hoek komt kijken. Online marketing is elke vorm van marketing die online is en daar kunnen wij van Novabrand je goed bij helpen.

Wat houdt digitale marketing in?

Wat houdt digitale marketing in? Digitale marketing is de promotie van jouw bedrijf met het gebruik van internet en andere online kanalen denk hierbij aan een website, SEO (Search Engine Optimalisation/zoekmachine optimalisatie), digitaal adverteren, social media (Facebook, Instagram, Twitter, Tiktok enz) om zo jouw doel te bereiken. Van het bouwen van een website tot branding, er zijn heel veel tactieken en manieren die onder online marketing vallen. Succesvolle online marketeers hebben een duidelijk beeld hoe iedere tactiek werkt en hoe het helpt bij het bereiken van de doelstellingen. Als je interesse hebt in schalen en het verbeteren van de naamsbekendheid van jouw bedrijf, dan kunnen de marketing specialisten van Novabrand jouw bedrijf hierbij helpen.

Digitale marketing

Voordelen van digitale marketing

Het bereik dat je op het internet hebt is enorm. Bijna iedereen is tegenwoordig online, jouw doelgroep zit daar natuurlijk ook tussen. Uit een onderzoek van CBS blijkt dat 6% van de Nederlandse bevolking ouder dan 12 jaar nog nooit eerder van het internet gebruik hebben gemaakt. En het aantal internetgebruikers in de hele wereld neemt iedere dag toe, dus je kunt zeker jouw doelgroep met gebruik van online marketing bereiken.

Je kunt de doelgroep die je wilt goed en heel gericht targeten met het gebruik van advertenties en social media. Zo kunnen advertenties zodanig worden ingesteld dat de persoon waar de advertentie aan wordt getoont aan bepaalde criteria moet voldoen. Voorbeelden van deze criteria zijn leeftijd, functie, werkniveau, interesses, enzovoort. Door precies te targeten kun je een relevante boodschap aan jouw doelgroep laten zien, zodat het resultaat van jouw advertentie verbeterd.

De resultaten zijn goed meetbaar. Online is vrijwel alles meetbaar, het is daarom mogelijk om de resultaten van verschillende advertenties of marketingstrategieën te bekijken.
En vervolgens kijken welke advertenties en/of marketingstrategieën wel of niet goed presteren. Aan de hand daarvan kan je beslissen waar je meer of minder van jouw budget in wilt investeren.

Inbound en outbound marketing

Wat is inbound en outbound marketing? Inbound marketing is een marketingstrategie die belangrijke informatie biedt aan klanten om op deze manier de klant naar het bedrijf toe te laten komen. Inbound marketing is meestal gericht op een specifieke doelgroep, de content en advertenties die worden getoond zijn dan ook voor deze doelgroep bedoeld. Ook wordt bij inbound marketing gebruik gemaakt van SEO en social media om zo klanten naar een bedrijf te sturen of om een doelgroep te creëren, waar wij van Novabrand gespecialiseerd in zijn. Laat de klanten naar jou toekomen in plaats van dat jij op zoek gaat naar klanten.

Outbound marketing is een oudere en een meer traditionele manier van marketing. Outbound marketing heeft te maken met het benaderen van potentiële klanten. Bij outbound marketing moet je echt denken aan cold calls, billboards reclames, reclames in folders, televisie, radio, enzovoort. De populariteit van outbound marketing neemt de laatste jaren steeds meer af. Consumenten zien dagelijks duizenden reclames. Een consument kan niet al die reclames verwerken. Hierdoor wordt het steeds moeilijker voor bedrijven om de aandacht van de kijker te krijgen. Daarnaast vinden consumenten het heel erg storend als ze lastig worden gevallen door allerlei reclameboodschappen wanneer ze tv zitten te kijken.

Nu weet je welke voordelen online marketing bieden. Ook ben je te weten gekomen over inbound en outbound marketing. Het is goed om te weten hoe jij je kans op succes kan vergroten. Want digitale marketing kan je zoveel voordelen bieden. Wil je weten wat Novabrand voor jouw bedrijf kan betekenen op het online gebied? Neem dan contact met ons op via onze website of vul onze offerte in.

Contact

Meer te weten komen over digitale marketing of over een van onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur ons een e-mail of bericht ons via FacebookNatuurlijk ben je ook altijd welkom voor een lekker kopje koffie of thee bij Novabrand. Adres: Diepenhorstlaan 2F, Rijswijk 2288 EW.

Stuur je aanvraag op!