Video marketing tips - Meer online omzet voor uw bedrijf!

Video marketing

Top Tips Voor Het Gebruik Maken Van Video’s In Jouw Social Media Marketing Strategie

Uit ervaring weten we dat video’s meer memorabele momenten opleveren dan traditionele marketing content en beter geschikt zijn voor de bezoekers. Het is een kunst om de perfecte social media marketing video te creëren. Je hebt maar een aantal secondes om de aandacht van de persoon te grijpen die aan het scrollen is door zijn feed. De truc is om je video te zien als een funnel. Trek de aandacht, breng waarde over, pitch ze, en tot slot converteren.  Hieronder leggen we uit hoe wij te werk gaan.

Maak Gebruik Van Een Thumbnail Die De Aandacht Trekt

Doordat gebruikers vaak snel door hun feed scrollen, is het
belangrijk om hun aandacht te trekken zodat ze stoppen met scrollen bij jouw video. Enkele tactieken die voor ons werken zijn banners in de video thumbnail, waarbij je een vraag stelt zoals: ‘’Wil jij jouw business laten groeien?’’ of een banner met een statement zoals: ‘’Mis deze kans niet!’’ Emojis in banners of een out of the box foto kan ook de aandacht van mensen trekken.

Video marketing tips

Begrijp Waarom Mensen Naar Jouw Video Kijken

Wanneer een gebruiker klikt op jouw video, heb je vaak maar een kleine 10 seconden, om niet alleen hun aandacht te trekken, maar ook te laten zien dat de video zal voldoen aan hun verwachtingen. Dit is een lastige taak, aangezien er vandaag de dag veel afleidingen zijn en veel concurrentie is op de social media platformen. Wanneer je een video creëert, is het belangrijk dat je je doelgroep goed begrijpt. ‘’Waarom kijken ze naar de video?’’ is de vraag die je je allereerst moet afvragen. Hebben ze een probleem dat ze willen oplossen? Hebben ze misschien een probleem, waarvan ze in eerste instantie dachten dat ze die niet hadden?

Forceer je product of dienst niet. Nogmaals, wetende wat de reden is dat de gebruikers aan het kijken zijn, zal je helpen een betere start te maken.
Wat je ook doet, je moet ervoor zorgen dat je moet weten wat de bezoeker wilt en wat zijn of haar probleem is. Dus start met het aankondigen van het probleem of de pijn die zij momenteel mogelijk ervaren door gebruik te maken van directe taal zoals, ‘’jij’’ of ‘’jouw bedrijf’’.Vaak stellen we vragen of vertellen we een verhaal dat inspeelt op menselijke emoties en zo het probleem doorlopen. Vergeet niet dat je de tijd van het publiek moet respecteren, dus herhaal hun probleem op een boeiende manier en doorloop de oplossing met ze.

Lever waarde

Grijp en houd de aandacht van het publiek lang genoeg vast om de waarde te vermelden in hoe jouw product of dienst hun probleem kan oplossen. Het voordeel van video’s is dat ze zeer boeiend zijn, aangezien wij mensen visuele wezens zijn. Dus, hoe kun je hun aandacht vasthouden als je het eenmaal hebt?Lever waarde en gebruik altijd ondertitels. Weest niet bang om het ‘’geheime recept’’ van je bedrijf te weergeven. Als je consumenten uitvoerbaar advies kunt geven da ze zelf kunnen implementeren en het werkt, dan zullen ze je vertrouwen. Lever altijd zoveel mogelijk waarde aan om geloofwaardigheid en vertrouwen te winnen.

Lever Een Pitch

Je product- of servicepitch moet perfect aansluiten op je video. Het is belangrijk dat je het denkproces van je gebruikers niet beïnvloedt. Als u een product- of servicepitch op de verkeerde plaats of tijd in de video plaatst, kan je mogelijk de interesse van de gebruiker verliezen, omdat ze er niet klaar voor waren. Zorg er altijd voor dat de pitch goed aansluit en op de juiste tijd in de video naar voren komt. Om interesse te wekken, pitch snel en kom direct tot het punt. Geef niet te veel informatie, deze informatie kan je linken naar je call to action of de volgende stappen in de video. In plaats daarvan moet je ervoor zorgen dat jouw product of dienst het probleem van de gebruiker oplost. Het respecteren van hun tijd door hen door een probleem te loodsen en een oplossing aan te bieden spreekt boekdelen.

Eindig met een call to action

Neem altijd de volgende stappen in je video op. Laat de consument niet hangen. Als er een knop of link op de advertentie zit, laat ze erop klikken voor meer informatie. Als jouw inhoud voldoende boeiend is en voldoende waarde oplevert, zullen zij actie ondernemen.
Aan het einde van een video wijzen wij graag op de link of knop (afhankelijk van het social media platform).
Wij geloven erin dat Facebook het beste social media platform is voor marketing en de meeste advertenties hebben knoppen in de rechterbenedenhoek die zeggen: ‘’Neem contact met ons op’’. Aan het einde van onze video’s zeggen wij letterlijk: ‘’Klik op de knop ‘neem contact met ons op’ hieronder. Als we naar de rechterhoek wijzen, het maakt de video nog echter.

Wil je verder aan de gang met je Facebookpagina en Facebookmarketing? Klik Dan Op De Onderstaande Knop!
Video marketing tips
Wilt u meer weten over video marketing?
Neem dan nu contact op!